Forbrugslån til 18-20 årige

Angående forbrugslån til 18 årige, er der generelt ikke andre regler, end for lån til alle andre. 18 år er nemlig minimums alderen, for at man kan låne penge i Danmark.

Der kan dog være strengere krav til en på 18 år, da man på det tidspunkt i sit liv, endnu ikke har vist, om man er en god eller dårlig betaler. Derfor kan banken eller finansieringsselskaberne ofte stille krav om en kautionist. En kautionist er en person som indestår for, at debitors forpligtelse overfor kreditor opfyldes. Kan det ikke lade sig gøre, må kautionisten selv betale gælden.

Fast arbejde eller anden fast indtægt er også et krav som især bankerne stiller, hvis de skal lave forbrugslån til 18-20 årige. Da der ikke er mange 18-20 årige som har fast ejendom er dette sjældent et krav fra bankernes side.

Der er mange låneudbydere som direkte henvender sig til de unge og reklamerer med forbrugslån til 18-20 årige. Man skal her være meget opmærksom på ÅOP, som er renter, gebyrer og andre udgifter samlet i et beløb i procenter. Mange udnytter nemlig at de unge ikke har samme indsigt i lån som de lidt ældre. Pas især på med sms lån der er markedet dyreste forbrugslån.