Renter på forbrugslån

Renter på forbrugslån kan variere meget fra lånested til lånested. De billigste er ofte banken, da man som kunde er et kendt ansigt. Men der er dog ofte at dette ikke er tilfældet, så det kan betale sig at se sig omkring, inden man tager et lån.

Renterne bliver ofte lagt sammen med de andre omkostninger, som kommer i forbindelse med lånet. Det kaldes ÅOP og står for årlige omkostninger i procent. Det er vigtigere at man holder øje med dette beløb, end selve renterne. Nogle gange kan renterne være lavere på et lån end et andet, men i sidste ende kan det blive dyrere hvis der er højere start omkostninger eller løbende gebyrer.

Renterne på forbrugslån kan varierer fra under 10 procent og helt op til 1.000.000 procent. Det er de dyre sms lån som rammer 1 million procent i ÅOP. Her er renterne ikke så høje når man kigger på lånet, men andre udgifter gør at lånet bliver meget dyrt i sidste ende.

Der er flere hjemmesider på internettet, som beregner de forskellige renter på forbrugslån, og dermed finder det billigste lån. Der er stor forskel i de faktiske rentesatser på forbrugslån. Renten afhænger mest af lånets størrelse og løbetiden.